El TSJCV obliga a incloure religió en l'oferta de segon de batxillerat

La Generalitat recorrerà la sentència davant el Tribunal Suprem.

El TSJCV obliga a incloure religió en l\'oferta de segon de batxillerat
El TSJCV obliga a incloure religió en l'oferta de segon de batxillerat

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat parcialment un recurs interposat per l'Arquebisbat de València contra l'exclusió de l'assignatura de religió en segon curs de batxillerat. Així, obliga a incloure-la en el bloc de matèries optatives específiques. 

L'alt tribunal no troba objecció al fet que religió concórrega en l'oferta del segon de batxillerat amb altres deu matèries específiques de caràcter optatiu, encara que cap d'elles siga una assignatura de valors.

D'altra banda, el tribunal ha rebutjat altres pretensions plantejades pels recurrents, com ara ampliar les hores lectives de classe en primer i segon de l'ensenyament secundari obligatori (ESO). De fet, la sentència, que pot ser recorreguda, tampoc considera provat que la reducció de les classes de religió de dues a una hora setmanal en primer i segon de l'ESO, tal com determina el decret qüestionat, "impedisca un tractament suficient de la matèria".

La Generalitat recorrerà la sentència

La Generalitat ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència del TSJCV davant el Tribunal Suprem.

Així mateix, recorda que la resolució "no afecta en cap mesura al funcionament dels centres educatius", ja que en el curs 2018-2019 ja s’ofereix la matèria de religió en compliment d'una resolució de mesures cautelars que va dictar en TSJCV el juliol de 2018.

En aquell moment, l'Advocacia de la Generalitat va presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem i està "a l'espera del pronunciament". A més, des de l’administració valenciana asseguren que estan complint amb la mesura cautelar, ja que “des d'aquest curs, en segon de batxillerat, s'ofereix religió per primera vegada".

També et pot interessar

stats