El TSJCV nega haver reobert la denúncia per la desfilada de xiquetes amb lligacames en el carnestoltes de Torrevella

Advocats Cristians ha rectificat després d’haver afirmat que s’havien citat a declarar investigats, denunciants i testimonis 

Les xiquetes de la comparsa Osadía amb la disfressa de roba eròtica amb què van desfilar / À Punt NTC
Les xiquetes de la comparsa Osadía amb la disfressa de roba eròtica amb què van desfilar / À Punt NTC

La Fundació Espanyola d'Advocats Cristians ha explicat este dilluns que dijous es va confondre de procediment i va donar per reobertes unes diligències en relació amb una desfilada de xiquetes en el carnestoltes de Torrevella (Baix Segura) quan, en realitat, la causa a la qual feia referència en l'acte difós obeïa a un robatori en la capella d'un hospital en el qual estan personats.

Es tracta de dos casos que corresponen, a més, a jutjats diferents. El comunicat de l'entitat arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja desmentit la reobertura de diligències per part del jutjat d'instrucció número 2 de Torrevella en relació amb les disfresses infantils. Diversos mitjans, entre d’altres este, ja s’havien fet ressò de la informació errònia.

L'alt tribunal valencià ha afirmat en un comunicat que "no té actualment cap causa relativa a eixos fets ni ha citat, per tant, denunciants, investigats ni testimonis a declarar". El titular del jutjat d'instrucció número 1 va decretar l'arxivament de les diligències en un acte datat el passat 1 de març, perquè va entendre que no havia quedat degudament justificada la perpetració dels delictes denunciats.

Advocats Cristians ha recordat que van recórrer l'arxivament a l'Audiència Provincial i estan pendents del seu pronunciament. 

També et pot interessar

stats