El TSJCV nega al CEU l'accés a subvencions per a investigació i desenvolupament

El Tribunal manifesta que les formes de finançament entre les universitats públiques i privades són òbvies i no hi veu cap discriminació.

Campus de Montcada
Campus de Montcada

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat el recurs de la Fundació CEU Sant Pablo contra l'orde de la Conselleria d'Educació de concessió de subvencions per a l'adquisició d'infraestructures i equipament d'Investigació Desenvolupament i Innovació.

L'entitat educativa va al·legar contra l'Orde 89/2016 de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a l'adquisició d'infraestructures i equipament d’Investigació Desenvolupament i Innovació PO FEDER 2014-2020. Concretament, en aquells preceptes que "impedeixen l'accés a les ajudes a les universitats de titularitat privada de la Comunitat Valenciana".

La sala quarta del tribunal valencià ha decidit desestimar aquest recurs en una sentència en què, a més, imposa les costes del procés a la fundació, que haurà de pagar 2.500 euros.

En la resolució, es recorda que la part demandant apel·lava al dret a l'educació i a la llibertat d'ensenyament que arreplega la Constitució. "Que l'apel·lant afirme ser una entitat sense ànim de lucre incloent entre les seues activitat l'ensenyament superior, no la fa creditora, per se, a ser beneficiària d'aquest tipus d'ajudes", raonen els magistrats.

Així mateix, la sentència al·ludeix a les al·legacions presentades per l'Advocacia de la Generalitat sobre la base de la jurisprudència del Tribunal Suprem, que posen de manifest que "les diferències entre les universitats públiques valencianes i les altres universitats són òbvies, començant per les fonts de finançament".

També et pot interessar

stats