El TSJCV eximeix Alacant d’indemnitzar la promotora d’un complex turístic

La sentència estima el recurs de l’ajuntament i no el considera responsable de la nul·litat de la llicència d’obres.

El TSJCV ha eximit a l’Ajuntament d’Alacant d’indemnitzar a la promotora que va impulsar un projecte per a construir un complex turístic a El Plantío
El TSJCV ha eximit a l’Ajuntament d’Alacant d’indemnitzar a la promotora que va impulsar un projecte per a construir un complex turístic a El Plantío / Arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha eximit a l’Ajuntament d’Alacant d’indemnitzar amb 19 milions d’euros a una promotora que va impulsar un projecte per a construir un complex turístic a El Plantío.

La sala estima així parcialment el recurs presentat per la corporació municipal contra la sentència del jutjat número 1 del contenciós administratiu d’Alacant que sí que reconeixia el dret al cobrament d’aquesta quantitat a la promotora.

La resolució determina així que la promotora va actuar de forma “activa” perquè el consistori li concedira una llicència d’obres “no conforme a dret”, la qual cosa no exonera l’Ajuntament de la seua responsabilitat de concedir aquesta llicència il·legal i, per això, de ser responsable de l’“antijuridicitat del mal”.

No obstant això, la sala precisa que la valoració del mal “no guarda relació” amb la responsabilitat de la nul·litat de la llicència d’obres, atés que aquesta nul·litat es va adoptar perquè les obres no s’ajustaven al projecte “bàsic” que va donar origen a la llicència.

A més, subratlla que en la quantificació del mal emergent no pot tindre’s en compte la disminució de metres d’edificació com a conseqüència de la nul·litat de la llicència i, per tant, “no pot considerar-se mal real i efectiu”.

També et pot interessar