El TSJCV es declara incompetent per a veure la instal·lació dels depòsits de combustible al port d'Alacant

La Plataforma per un Port Sostenible plantejarà un recurs de reposició perquè considera que l'alt tribunal sí que és competent.

Imatge d'arxiu del port d'Alacant
Imatge d'arxiu del port d'Alacant / Arxiu
05 de desembre 2019 - 14:10

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) s'ha inhibit a favor dels jutjats d'Alacant, després de declarar-se incompetent per a veure el recurs que va presentar la Plataforma per un Port Sostenible contra l'autorització atorgada per l'Autoritat Portuària per a la instal·lació de depòsits de combustible al moll 19 del port d'Alacant. 

La Plataforma plantejarà un recurs de reposició perquè, al seu parer, l'alt tribunal sí que és competent per a veure en primera instància els fets.

L'entitat va interposar el seu recurs a l'octubre contra l'autorització de l'Autoritat Portuària per a la modificació substancial de la concessió de Terminals Marítimes del Sud-est (TMS) que permet la instal·lació d'una "macroplanta d'emmagatzematge i distribució de combustibles" amb una capacitat de 100.000 tones. 

"Un perillós despropòsit" per a Alacant

La Plataforma per un Port Sostenible reitera que plantarà "batalla legal" contra totes les autoritzacions i llicències que puga rebre el "perillós despropòsit" que suposa per a la ciutat la instal·lació al port d'una macroplanta de combustibles "més de 20 anys després d'haver-se tret del port els depòsits de CAMPSA sobre la base d'un conveni signat el 1995 per totes les administracions, inclosa l'Autoritat Portuària".

També et pot interessar