El TSJCV decidirà al març si repeteix el juí pel crim de la vídua de Sala

La Fiscalia i l'acusació particular reclamen la nul·litat del procediment i que es faça un altre juí amb un altre jurat.

Imatge d'arxiu d'una sessió del juí
Imatge d'arxiu d'una sessió del juí / Efe

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha assenyalat per al 5 de març la vista per a resoldre els recursos presentats per la Fiscalia i l'acusació particular per la sentència del cas Sala, en el qual es va jutjar l'assassinat de María del Carmen Martínez, vídua de l'expresident de l'extinta Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) Vicente Sala.

A partir d'aquesta vista, el tribunal decidirà si correspon repetir el juí amb un altre jurat popular i un altre president del tribunal, com sol·liciten la Fiscalia i l'acusació particular, que exerceix el fill primogènit del matrimoni Sala-Martínez, Vicente Sala Martínez.

Sentència absolutòria per a l'únic acusat

La sentència va absoldre el gendre de la víctima i únic acusat del crim, Miguel López, a partir del veredicte final emés pel jurat popular que va jutjar els fets. El jurat va estimr que no hi havia proves directes que acreditaren l'autoria de López en l'assassinat que se li atribuïa, ja que ningú l'havia vist i que tampoc hi havia evidències que haguera disparat els trets que van posar fi a la vida de la sogra.

Aquest veredicte exculpatori va ser el segon a emetre's. La presidenta del tribunal, la magistrada Francisca Bru, va tornar al jurat l'acta de la primera deliberació, amb un resultat condemnatori per sis vots a tres, perquè considerava que no s'havia fonamentat de manera motivada.

Desaparició de l'acta de la primera deliberació

Els recursos interposats per la Fiscalia i per l'acusació particular esgrimeixen, precisament, la desaparició de l'acta de la primera deliberació per a reclamar la nul·litat del juí. Totes dues parts sostenen que no van tindre l'oportunitat de valorar si el veredicte estava ben fonamentat, ja que, quan van sol·licitar tindre accés a la primera acta de deliberació, se'ls va respondre que no s'havia incorporat a la causa perquè només era un esborrany.

També et pot interessar

stats