El TSJCV condemna Benidorm a pagar 283 milions a propietaris de terrenys de la Serra Gelada

L'alcalde de la localitat anuncia que recorreran contra una indemnització que correspondria a “pràcticament tres pressupostos municipals”

Imatge d’arxiu de la façana de la Ciutat de la Justícia
Imatge d’arxiu de la façana de la Ciutat de la Justícia / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat l'Ajuntament de Benidorm a pagar 283.055.750 euros, més els interessos legals, a propietaris de terrenys en un dels sectors del parc natural de la Serra Gelada. La sala ha estimat així el recurs interposat per Murcia Puchades Expansión SL i Urban Villa Joyosa 2000 SL, després que el jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant desestimara la seua reclamació de reconeixement de drets i compliment de conveni urbanístic, consistent en la compensació pels aprofitaments urbanístics dels terrenys de la seua propietat inclosos en el Sector APR-7 i xifrara la indemnització en 636.116 euros.

El jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant va dictaminar a favor de l'Ajuntament de Benidorm en declarar nuls els convenis urbanístics signats en els anys 2003, 2010 i 2013. No obstant això, després del recurs, la sentència del TSJCV apunta que la decisió prèvia del jutjat d'Alacant “incorre en error de fet, quan afirma que els terrenys inclosos en l'Àrea APR-7 mai han ostentat la condició de sòl urbà, error propiciat per un equívoc relat dels fets, articulat pel consistori amb base en l'informe emés per l'arquitecte municipal”.

Les finques objecte del recurs tenen una superfície d'1.973.356,75 m² una d'elles, dels quals 386.144 m² es troben inclosos en l'àmbit del Sector APR-7; 76.455 m² una altra, inclosos íntegrament en el Sector APR-7; i 31.815,75 m² la tercera, inclosos íntegrament en el Sector APR-7.

Benidorm recorrerà contra la sentència 

Després de conéixer-se la sentència, que no és ferma i és susceptible de recurs de cassació, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha anunciat que l'Ajuntament presentarà un recurs de cassació. En concret, ha avançat que, en primer lloc, els serveis jurídics municipals sol·licitaran al TSJ un aclariment de la sentència. El següent pas serà la interposició d'un recurs de cassació, amb l'objectiu de “continuar defensant l'interés general”, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

En la seua compareixença, Pérez ha llançat “un missatge de tranquil·litat” a la ciutadania. “Ací hi ha un govern molt responsable, molt eficaç i que treballa i es deixa la pell en la defensa de l'interés general de la ciutadania de Benidorm, com continuarem fent, des del màxim respecte sempre a la Justícia", ha sostingut.

També et pot interessar

stats