El TSJCV anul·la el nomenament d'Empar Marco com a directora general d'À Punt

La sala estima el recurs de l'aspirant Pere Valenciano per la incompatibilitat de dos membres de la comissió que va avaluar els candidats.

Imatge d'arxiu de l'exdirectora general d'À Punt Empar Marco
Imatge d'arxiu de l'exdirectora general d'À Punt Empar Marco

La secció segona de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat el nomenament d'Empar Marco, com a directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC), en la qual s'integra el servei públic de ràdio, televisió i mitjans digitals d'À Punt. Marco va prendre possessió del càrrec el març de 2017.

Els magistrats del TSJCV consideren que dos membres de la comissió que va avaluar els candidats van incórrer en causa d'incompatibilitat i estima, per tant, l'apel·lació d'un dels aspirants, el periodista Pere Valenciano, contra la sentència prèvia d'un jutjat que va desestimar el seu recurs. Aquesta incompatibilitat afectaria els exconsellers Lola Navarro, per ser secretària general d'una federació del sindicat UGT, i Vicent Vergara, per la seua vinculació amb l'empresa editora de la Cartelera Turia.

La sala cita jurisprudència del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional i reconeix al recurrent "un interés legítim i directe" en aquest assumpte. No ordenarà la readjudicació de la plaça però sí "la revisió de tot el procés de selecció amb la finalitat d'aconseguir la major netedat i transparència en el seu desenvolupament".

A més d'estimar la causa d'incompatibilitat de dos components de la comissió que va avaluar els aspirants el TSJCV també subscriu l'argument de Valenciano sobre la falta d'explicació durant el procés de "les raons o justificació de les puntuacions atorgades" als candidats.

Valenciano ha assegurat que la resolució judicial "demostra que tenia raó", que l'elecció va ser un "tongo" i que l’exdirectiva no era la “persona idònia” per a estar al capdavant de la radiotelevisió pública valenciana. A més, ha avançat que estudiarà "a fons" amb el seu advocat la sentència per a veure si cal "seguir alguna actuació més".

Marco recalca que la sentència no jutja el seu treball

Després de conéixer la sentència, Empar Marco ha recalcat que el TSJ "no jutja" el seu treball en aquest càrrec, sinó que "només es refereix als procediments i composició del Consell Rector". "La sentència no jutja el meu treball com a directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC). Només es refereix als procediments i composició del Consell Rector. És un tema que competeix a la Corporació, i no faré cap valoració sobre el seu treball", ha sentenciat.

Així mateix, ha recordat que ella es va presentar al concurs públic convocat "en igualtat de condicions” amb els altres candidats. "L'acte sobre el qual es pronuncia la sentència és sobre l'elecció, i són els membres del Consell Rector els que trien. Jo sóc el subjecte passiu en aquest cas", ha sostingut.

Recurs de cassació

La sentència és susceptible encara de recurs de cassació davant el Tribunal Suprem. Segons fonts jurídiques consultades per À Punt, la decisió del TSJCV només afecta el nomenament de Marco i no té efectes sobre les decisions que va prendre durant el seu mandat.

Marco va ser rellevada en el càrrec per l'actual director general, Alfred Costa, que va prendre possessió el passat 9 de març, després de guanyar el concurs públic convocat.

També et pot interessar

stats