El TSJCV anul·la la regulació i calendari de la jornada contínua en centres escolars

La Conselleria d'Educació presentarà recurs i assegura que no afecta les escoles.

Votació de la jornada escolar, en una imatge d'arxiu
Votació de la jornada escolar, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) ha anul·lat i ha deixat sense efecte, perquè les considera contràries a dret, la disposició transitòria i la resolució de l'orde de juny de 2016 que regula la jornada contínua, després del recurs impulsat per la Plataforma per la Jornada Partida.

La Conselleria d'Educació ha afirmat que presentaran un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra aquesta sentència que, segons han assegurat, no afecta els centres escolars.

La resolució judicial al·lega que aquestes regulacions van implicar saltar-se tràmits i terminis, que suposen una vulneració dels drets dels col·lectius implicats. Aquesta normativa va permetre als col·legis de manera urgent aplicar en el curs 2016-2017 la jornada intensiva. 

La Plataforma per la Jornada Partida ha assegurat, després de conéixer la sentència que, en els col·legis que van votar amb aquesta normativa, els progenitors poden dirigir un escrit a la Conselleria perquè "procedisca a suspendre cautelarment" la jornada aprovada amb "un procediment arbitrari" i sol·licitar que deixe sense efecte la jornada instaurada.

Per contra, la sentència no creu que es vulnere la jerarquia normativa al·legada per la Plataforma respecte a l'orde i el decret del Consell de 4 de juliol de 2014, que estableix l'horari escolar de 9 a 17 hores i, excepcionalment, la possibilitat de sol·licitar-ne la modificació. A més, el tribunal no ha admés el recurs relatiu al projecte de jornada escolar del col·legi públic El Palmerar d'Elx.

També et pot interessar

stats