El TSJCV anul·la l'aplicació de la jornada contínua en dos escoles d'Alacant

El tribunal dona la raó als particulars que van recórrer contra l'orde d'Educació i sosté que la urgència amb què es tramità no estava justificada.

El TSJCV anul·la l\'aplicació de la jornada contínua en dos escoles d\'Alacant
El TSJCV anul·la l'aplicació de la jornada contínua en dos escoles d'Alacant

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat els projectes pels quals es va substituir per la jornada contínua l'horari escolar de dos col·legis públics d'Alacant, el Voramar i el Gabriel Miró. La sentència argumenta que el canvi d'horari és fruit d'un procediment viciat, ja que no estava justificada la urgència amb la qual es va promulgar la norma que va facilitar la implantació de la jornada contínua.

D'aquesta manera, la sala dona la raó als particulars que van presentar un recurs contra l'orde de la Conselleria d'Educació aprovada el 2016 i que regulava les condicions, el procediment de sol·licitud i l'autorització d'un pla per a organitzar la jornada escolar en els centres públics.

Sobre aquest tema ja hi havia jurisprudència prèvia que, com en aquest cas, no entrava en el fons de la qüestió, però sí en el procediment, i no considera justificada la tramitació de la norma amb caràcter urgent. En aquella resolució, motivada pel recurs d'un particular sobre el col·legi El Palmeral, d'Elx, la sala va avalar la transparència de l'orde i va rebutjar que fora discriminatòria, però sí que va anul·lar la disposició transitòria única en entendre que era contrària perquè "vulnerava les mateixes normes a les quals diu servir l'orde objecte del procediment".

En les sentències referents al Voramar i al Gabriel Miró, contra les quals cap recurs, la sala torna a decretar la nul·litat de la disposició però, a més, hi ha una diferència amb el cas del Palmeral d'Elx: mentre que en aquest segon no va admetre el recurs contra el projecte del centre perquè no va ser aprovat, ja que no va aconseguir el 55% de vots favorables de la totalitat del cens exigit, en els col·legis Voramar i Gabriel Miró la jornada contínua sí que va ser ratificada.

També et pot interessar