El TSJ resol sobre la il·legalitat de les expropiacions dels terrenys de la Ciutat de la Llum

El veïnat espera que el veredicte done suport a la decisió del Suprem que va declarar nul·la l'expropiació.

VÍDEO | El TSJ resol sobre la il·legalitat de les expropiacions dels terrenys de la Ciutat de la Llum

Els veïns del barri d'Aigua Amarga d'Alacant, on es va instal·lar la Ciutat de la Llum, esperen amb expectació el veredicte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana aquest dimecres, 4 de desembre. Es pronuncia sobre la il·legalitat de les indemnitzacions per l'expropiació i les taxacions dels terrenys on vivien i on es van situar els estudis de la Ciutat de la Llum.

Fa vint anys que lluiten en els tribunals després que els van expropiar cases i negocis per a la construcció de la Ciutat de la Llum. L'any 2000 es van dur a terme els primers enderrocaments i se'ls va indemnitzar segons el preu just. 

La Generalitat va expropiar tres milions de metres quadrats, dels quals només s'ha edificat en un milió. Una dècada després, l'any 2011, el Tribunal Suprem va declarar nul·la l'expropiació dels terrenys. El 2016 el Suprem va instar de nou la Generalitat perquè tornara els terrenys on es van instal·lar els estudis de la Ciutat de la Llum. Aquesta decisió judicial va ser aprofitada pel veïnat per a aconseguir que també es considerara nul el procés posterior a l'expropiació, és a dir, les indemnitzacions i les taxacions, ja que alguns dels trenta afectats hi van perdre el negoci i la casa.

També et pot interessar

stats