El TSJ obliga l'Ajuntament de Benidorm a modificar el seu reglament del taxi

La sentència estima un tracte desigual en la regulació de la publicitat en els vehicles.

Taxis fent cua
Taxis fent cua / À Punt NTC

Una sentència obligarà l'Ajuntament de Benidorm a modificar alguns articles del reglament del servei d'autotaxi que va ser aprovat per unanimitat en ple l'abril de 2015.

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat en part el recurs presentat per l'Associació d'Empresaris Autònoms del Taxi de Benidorm contra el citat reglament.

L'estimació en part d'aquest recurs suposa la modificació d'alguns articles del reglament, especialment els relacionats amb la publicitat en els vehicles. L'associació demandant considerava que amb la redacció del reglament “havia rebut un tracte desigual al molt favorable donat a l'altra associació” de la ciutat -Radio Taxi Benidorm- i citaven com a exemple l'orde del llavors regidor de Trànsit perquè els associats “s'abstingueren d'oferir publicitat en la prestació del servei”. En aquest sentit, el tribunal considera que la “necessària homogeneïtat” del servei públic “no justifica una mesura tan dràstica” com és que tota la publicitat haja de tindre caràcter institucional, tal com s'establia en el reglament. 

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, que ha valorat la sentència, considera, no obstant això, que “en línies generals” el TSJCV dona la raó a l'Ajuntament en l'elaboració del reglament del taxi. Amb tot, ha matisat que, en efecte, hauran de fer les corresponents actualitzacions.

La sentència del TSJCV, que estableix un termini de dos mesos perquè siguen efectius els canvis fixats pel tribunal, serà portada a la pròxima comissió informativa de règim interior.

També et pot interessar

stats