El TSJ evita que l’Hospital General de València acomiade una persona amb diversitat funcional

Obliga a readmetre un infermer amb una discapacitat del 65% que el centre hospitalari considerava no apte per a la faena.

L’Hospital General Universitari de València en una imatge d'arxiu
L’Hospital General Universitari de València en una imatge d'arxiu

L’Hospital General Universitari de València s’ha vist obligat a readmetre un tècnic en cures d’infermeria que pateix una discapacitat del 65%. Ho fa per orde del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que reverteix els despatxament del centre hospitalari. La direcció de recursos humans l’havia acomiadat en entendre que no havia superat el període de prova. Consideraven acreditada la seua falta d’habilitats i entenien que la situació personal del treballador comprometia la faena.

No obstant això, una sentència del TSJCV ha determinat la reincorporació de l’infermer al lloc de treball i amb tots els drets inherents al seu lloc i categoria professional. En contra de la valoració de l’hospital, el tribunal certifica que “Juan Vicente va ser canviat fins a quatre vegades de servei, en menys de dues setmanes, sense donar-li temps per a adaptar-se a les necessitats i demandes de les diferents unitats”.

El Sindicat de Tècnics Auxiliars d’Infermeria recorda que l’Administració té l’obligació de facilitar l’acoblament dels treballadors amb diversitat funcional, “que fan els ajustos necessaris quant a mitjans i temps amb la finalitat de facilitar la seua integració i el desenvolupament de les funcions encomanades”.

També et pot interessar

stats