El TSJ condemna la Generalitat a pagar 20 milions d'euros per les expropiacions de la Ciutat de la Llum

La sentència eleva a 400 milions el forat de la gestió del PP en el complex cinematogràfic.

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Llum a Alacant
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Llum a Alacant / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia ha condemnat la Generalitat a indemnitzar amb 20 milions d'euros més els propietaris per les expropiacions de la Ciutat de la Llum a Alacant, ja que d'acord amb les dades que ha avançat el diari Información, la sentència considera que l'expropiació no estava ben justificada i, per tant, és nul·la. Aquesta xifra se suma als 40 milions d'euros que la Generalitat ja havia pagat per les expropiacions que va realitzar el govern del Partit Popular presidit per Eduardo Zaplana. En total, la Generalitat ha hagut d'abonar 60 milions en expropiacions des de l'inici.

L'expropiació es va produir el 1999 sobre uns terrenys de 2.600.000 metres a la zona d'Aigua Amarga per a la construcció del complex cinematogràfic. Una activitat que estava paralitzada per Brussel·les el 2015, quan el govern del Botànic va arribar a la Generalitat, i a més, el Pla Especial de Reserva de Sòl Públic havia quedat anul·lat pel Tribunal Suprem.

Des de la Societat de Projectes Temàtics de la Generalitat asseguren que la gestió de la Ciutat de la Llum pel Partit Popular ja ha costat 380 milions d'euros, als quals s'han de sumar aquests 20 milions. En total, el forat puja a 400 milions d'euros.

També et pot interessar

stats