El TSJ avala la prohibició de consumir alcohol a la via pública a les "tasques" de Castelló

Castelló sense Soroll diu que s’incompleix la norma dels envelats mentre que l’Ajuntament proposa protegir-la i declarar-la zona gastronòmica tradicional

VÍDEO | El TSJ avala la prohibició de consumir alcohol a la via pública a les \"tasques\" de Castelló

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ordenat a l’Ajuntament de Castelló executar la sentència del 12 de juny de 2018 que anul·la l’ordenança municipal que permetia beure alcohol a la via pública, concretament als carrers de les "tasques".

La sentència és ferma, ja que el TSJCV ha rebutjat l’admissió a tràmit del recurs de cassació presentat pel consistori, i s’obri un període de dos mesos hàbils per demanar l’execució forçosa si la sentència no es compleix.

Es tanca així un periple judicial que ha durat més d’una dècada. La plataforma Castelló sense Soroll denunciava la contaminació acústica d’aquesta zona. La denúncia s’afig a una altra del TSJCV que prohibeix a les bars vendre alcohol als carrers de les Barraques i d'Isaac Peral des de les 22:00 fins les 7:00 hores.

Des de l’associació Castelló sense Soroll denuncien que s’incompleix la norma dels envelats. Actualment hi ha 15 envelats autoritzats i 45 persones seria l’aforament de clients permesos. La situació és inviable, ja que centenars de persones s’aglomeren als carrers, especialment els caps de setmana.

Així, amb el consum d’alcohol limitat als envelats i terrasses, l’Ajuntament de Castelló treballa per a declarar la zona com a gastronòmica tradicional mitjançant la Llei autonòmica de salut pública. La mesura blindaria el futur d’una de les zones d’oci del centre urbà de la ciutat de la Plana.

També et pot interessar