El TSJ avala que l'assignatura de Religió tinga 45 minuts setmanals

L'alt tribunal desestima un recurs presentat per una associació de professors que hi demanava més temps lectiu.

El TSJ avala que l\'assignatura de Religió tinga 45 minuts setmanals
El TSJ avala que l'assignatura de Religió tinga 45 minuts setmanals

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat un recurs presentat per l'Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals i ha avalat la normativa autonòmica que permet que l'assignatura compte amb una sola sessió de quaranta-cinc minuts setmanals.

En la sentència, contra la qual cap recurs, l'alt tribunal valencià conclou que la citada associació no ha acreditat que la legislació contra la qual recorria impedisca impartir adequadament l'assignatura. És a dir, que "no s'ha demostrat que en aquest temps siga impossible desenvolupar un programa didàctic coherent i complet d'ensenyament de la religió catòlica", explica la sentència.

L'Advocacia de la Generalitat, en representació de la Conselleria d'Educació, va argumentar que "no cal situar l'assignatura de religió dins de les assignatures troncals", com figurava en el decret de 2014 i assenyala que és competència de les administracions autonòmiques fixar l'horari que es considere més adequat.

També et pot interessar

stats