El TSJ anul·la els requisits per a accedir a les ajudes per tal de cuidar persones dependents

Considera que els criteris fixats pel Consell envaeixen competències estatals, per la qual cosa els deixa sense efecte.

Imatge de recurs d'una persona dependent
Imatge de recurs d'una persona dependent / À Punt NTC.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha anul·lat l'article que regula els requisits per a accedir a les ajudes per tal de cuidar persones dependents al seu domicili.

El TSJ considera que els criteris fixats pel Consell per a obtindre aquestes ajudes envaeixen competències estatals. Per això deixa sense efecte l'apartat 4 de l'article 32 del Decret 62/2017 del Consell, pel qual s'estableix el procediment per a reconéixer el grau de dependència a les persones i l'accés al sistema públic de serveis i prestacions econòmiques.

La decisió és conseqüència del recurs d'una de les associacions de residències privades, l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte).

Segons indica la mateixa Aerte, actualment el 72% de les més de 52.000 persones ateses reben aquests tipus d'ajudes. En un comunicat, l’Associació demana reflexió a la Conselleria que encapçala Mónica Oltra.

El president, José María Toro, ha assenyalat en un comunicat que la Conselleria ha de parar immediatament de resoldre de manera general aquestes prestacions no professionals i ha de convertir les que s’han donat, en contra del criteri d’excepcionalitat, en serveis prestats per professionals en l’àmbit domiciliari.

Fins ara el Departament d'Igualtat i Atenció a la Dependència no ha fet cap valoració sobre la sentència. Això no obstant, el Consell encara té la possibilitat de recórrer contra la sentència davant del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats