El TSJ anul·la el nomenament del director del Palau de la Música

Ordena retrotraure el procediment per a tornar a valorar els mèrits dels candidats.

El Palau de la Música, des de l'antic llit del Túria en una imatge d'arxiu
El Palau de la Música, des de l'antic llit del Túria en una imatge d'arxiu / À Punt

La secció segona de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat el nomenament de Vicent Ros com a director del Palau de la Música de València a causa de l'abstenció de tres dels components de la comissió d'avaluació.

Donada aquesta decisió, el TSJCV ordena retrotraure el procediment al moment en què es va originar el "vici invalidant" perquè es valoren de nou els mèrits dels candidats, els currículums i plans presentats i es dicte una nova resolució acordada per la comissió d’avaluació.

Així ho recull la sentència, avançada pel diari Levante i consultada per Europa Press, en què l'alt tribunal valencià estima parcialment el recurs d'apel·lació interposat per un candidat al càrrec de director contra una sentència anterior del jutjat contenciós administratiu número 8 de València, que desestimava la seua pretensió.

En aquesta ocasió, la sala torna a rebutjar el recurs en algunes de les parts. En relació amb la valoració de mèrits, la sentència "no comparteix que l'acord no estiga prou motivat i que no s'hagen respectat els principis de mèrit i capacitat". Igualment, el TSJ denega la petició del recurrent que se li atorgue el lloc de director del Palau de la Música.

No obstant això, el tribunal sí que creu que ha d'acceptar-se la pretensió d'anul·lació de l'acord per l'abstenció dels tres components del tribunal que no van decidir ni van votar.

Després de conéixer la resolució judicial, els serveis jurídics de l'Ajuntament de València han mostrat la "satisfacció per la segona desestimació consecutiva en aquest procés".

Afegeixen que l'únic punt que ha suposat l'estimació parcial del recurs, es funda en l'abstenció de tres dels components –el secretari, el president i una dels vocals– i que aquesta abstenció, encara que no estava prevista expressament en les bases que van regir el concurs internacional per a procedir al referit nomenament, "tampoc estava expressament prohibida i que fins i tot va ser entesa i acceptada per la resta dels components de l'esmentada comissió".

També et pot interessar

stats