La trompada d’aigua que ha caigut a la Ribera Alta obliga a tallar l’A-7 a l’Alcúdia

A l’autovia A-7, l’autopista AP-7 i l’A-3, queda restringida la circulació per a camions de més de 7,5 tones.

Foto de portada: Arrossars junt a la carretera N-332, que uneix Sueca amb Cullera, negats d'aigua per les plutges d'aquest dijous

La intensa pluja que al llarg d'aquest dijous ha caigut a la Ribera Alta ha obligat a tallar una de les principals artèries que travessa la Comunitat Valenciana, l'A-7, a l’altura de l’Alcúdia, segons ha confirmat la Direcció General de Trànsit. Aquest tall està provocant cues quilomètriques, a pesar que s'han previst itineraris alternatius. A més, la Guàrdia Civil de trànsit ha informat que en aquesta via, així com a l'autopista AP-7 i l’A-3, queda restringida la circulació per a camions de més de 7,5 tones per la província de València.

D’altra banda, i pel que fa a les carreteres autonòmiques i comarcals, el servei 112 d’Emergències ha informat en Twitter que a hores d’ara hi ha 19 carreteres afectades pel temporal. N’hi ha huit tallades per inundació en la Ribera i també a la Safor i la Foia de Bunyol, i set més estan obertes, però hi ha bassals.

Alzira, Carcaixent, l’Alcúdia, Carlet, Rafelguaraf, la Pobla Llarga, així com Benifaió o Alberic tenen al terme nombrosos camins rurals tallats, especialment aquells que travessen barrancs, ja que la tromba d’aigua que ha caigut a la Ribera Alta a mitjan matí d’aquest dijous ha fet créixer ràpidament l’aigua als llits, tot i que alguns anaven pràcticament secs o amb molt poca aigua tan sols unes hores abans.

Circulació complicada a l'Alt Vinalopó

D’altra banda, i més cap al sud, a l’Alt Vinalopó, A-3, l’autovia que uneix Alacant amb Albacete, també presenta “condicions difícils de circulació” a causa del mal oratge. El tram més complicat es troba a l’altura de Villena, segons adverteix la DGT. Es tracta d’un tram de nou quilòmetres. El mateix ocorre amb l’autovia A-33, també a l’altura de Villena.

També et pot interessar

stats