Troben vius i il·lesos els dos espeleòlegs desapareguts en una cova a Soba, a Cantàbria

Es tracta d’una parella d'uns 40 anys, de Salamanca i Valladolid, amb molta experiència en esta classe de rutes

Un dels espeleòlegs rescatats este dilluns / César Ortiz (Europa Press)

Els dos espeleòlegs als quals es buscava en una cova a Soba (Cantàbria) han sigut trobats vius i il·lesos en un tram del complex de cavitats a les quals van accedir el dissabte, segons han informat fonts de l'112 de la comunitat autònoma.

Es tracta d’una parella d'uns 40 anys, ell de Salamanca i ella de Valladolid, i amb molta experiència en esta classe de rutes. La zona on es van perdre és part d'un complex de coves denominat Garmaciega, que té uns cent quilòmetres, amb diversos trams i que és dels més difícils de la zona càntabra on es troba.

El tinent de la Guàrdia Civil i portaveu de l'operatiu de rescat, Pablo Villabrille, diu que han rebut la notícia amb "alegria" i "alleujament", ja que ha reconegut que "havien esgotat totes les zones de cerca”. Així, ha informat que els espeleòlegs estan ascendint al costat d'agents del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya cap a l'eixida i "serà qüestió de poc temps” que arriben a l'entrada de la cavitat.

“A ells únicament els acompanyen, estan eixint pel seu propi peu”, ha afegit Villabrille, que creu que el que ha pogut ocórrer és que els espeleòlegs s'hagen desorientat en intentar eixir a l'exterior i, com que no tenien forces per a tornar al punt d'inici, hagen establit un bivac per a esperar que arribaren els rescatadors.

També et pot interessar

stats