Troben en unes obres a Altea restes arqueològiques de fa 2.500 anys

El conjunt de material ceràmic suposa l'evidència definitiva de l'existència d'un nucli habitat en l'època ibèrica en aquesta zona

Troballes
Restes arqueològiques que han aparegut durant les obres / Ajuntament d'Altea

Les obres per a la renovació de les infraestructures hidràuliques d'Altea la Vella han descobert restes arqueològiques d'aproximadament 2.500 anys, que suposarien l'evidència definitiva de l'existència d'un nucli habitat en època ibèrica en aquesta zona.

Entre les troballes hi ha un important conjunt de material ceràmic que en aquest moment està sent estudiat per la catedràtica d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant, Feliciana Sala, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Un conjunt de material ceràmic que, segons l'arqueòleg Pedro Jaime Zaragozí, sembla estar associat a un espai domèstic, la qual cosa suposaria l'evidència definitiva de l'existència d'un nucli habitat en època ibèrica en aquesta zona.

El regidor d'Infraestructures, Diego Zaragozí, ha dit que "sabem de la presència humana a Altea la Vella", tant per la documentació històrica com per les evidències arqueològiques que de manera aïllada s'han pogut registrar durant les últimes dècades, principalment en l'època ibèrica i l'edat mitjana. "És per aquest motiu pel qual bona part del nucli urbà d'Altea la Vella compta amb una protecció de caràcter arqueològic, en estar catalogat com a bé de rellevància local en la categoria de nucli històric tradicional", ha destacat.

Zona on han aparegut les restes ceràmiques
Zona on han aparegut les restes ceràmiques / Ajuntament d'Altea

Zaragozí ha afirmat que això implica que durant el transcurs de determinades activitats que afecten el subsòl és necessària la presència d'arqueòlegs, i així s'ha fet en aquest cas. Les obres que s'estan realitzant estan subjectes a una actuació de seguiment arqueològic, la qual ha permés documentar restes arqueològiques al llarg de diversos punts del traçat sobre els quals s'està intervenint.

També et pot interessar