Troben una moneda del segle XVII a la platja del Pouet de Sueca

L’ha trobada un aficionat a la detecció de metalls i ara l’exposaran al Museu Arqueològic de Cullera

Troballa moneda segle 17 / À Punt NTC

A la platja del Pouet de Sueca (Ribera Baixa) han fet una troballa històrica: una moneda del segle XVII.

El responsable d’aquest descobriment és Rubén Tomás, un aficionat a la detecció de metalls, que estava practicant l’activitat quan es va topetar amb aquesta relíquia.

Rubén va veure un tros de ferro negre i el va agafar, segons explica, per descobrir que era una moneda de plata de 1624. Després va omplir una instància on referia la troballa perquè fora investigada i es poguera esbrinar què és.

El resultat de la investigació ha revelat que és una moneda valenciana que té per una banda la cara del rei i per l'altra, l'escut de la ciutat de València. Concretament és un dihuité, una moneda valenciana encunyada per Felip IV, assenyala Brígida Alapont, conservadora de l’Ajuntament de Sueca. 

Ara, per llei, aquesta moneda històrica s'ha d’exposar al museu més pròxim. Com que a Sueca no n’hi ha cap, explica la regidora de Patrimoni, Celia Beltrán, la deixaran de manera provisional al Museu Arqueològic de Cullera.

Si es compleix la llei i es comuniquen les troballes arqueològiques com ha fet Rubén, els detectors de metall ens poden donar una bona lliçó d'història de tant en tant. 

També et pot interessar

stats