Troben una fossa comuna de represaliats del franquisme al cementeri de Llíria

Les famílies de les víctimes esperen trobar més de cent cadàvers a la segona fossa més gran de la província de València

Al cementeri de Llíria s'ha trobat el que podria ser una de les sis-centes fosses comunes amb represaliats del franquisme que hi ha a la Comunitat Valenciana

El Grup per la Memòria Històrica ha trobat al cementeri de Llíria la que podria ser una de les sis-centes fosses comunes amb represaliats del franquisme que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Després d'una setmana de treball intens buscant una fossa comuna, al cementeri d'aquesta localitat del Camp de Túria s'han trobat quatre cossos que apunten que les excavacions han donat els seus fruits.

Però les investigacions no acaben ací. Ara cal fer un estudi minuciós per saber si realment són víctimes de la guerra, ja que tal com explica a À Punt NTC la portaveu d'Arqueoantro, Inés Blai, no es té constància que totes les víctimes que han trobat siguen represaliades del franquisme.

El president del Grup per la Memòria Històrica, Matías Alonso, assegura que la fossa de Llíria és la segona més gran de la província de València després de la de Paterna. De fet, l'agrupació de familiars de les víctimes de la guerra civil al Camp de Túria espera trobar 113 cossos en aquesta fossa entre els afusellats i els que van morir a l'hospital de sang.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha concedit una subvenció per a aquest projecte que durarà tres setmanes, un temps limitat, però necessari, segons les famílies afectades, per a iniciar el procés de tancar unes ferides que només cicatritzaran quan totes les víctimes del règim franquista isquen de les fosses comunes.

També et pot interessar