Troben una bomba antiga a l'ecoparc de Castelló

L'artefacte va obligar a tancar la instal·lació fins que els Tedax confirmaren que estava buit i no tenia càrrega.

Una imatge de la bomba trobada
Una imatge de la bomba trobada / Ajuntament de Castelló

En el web de l'ecoparc de Castelló figura una llista de residus admesos. Llandes, vidre, runes, electrodomèstics xicotets o grans, inclús radiografies. Per descomptat, la llista no inclou les bombes antigues, però és precisament el que va aparéixer dissabte passat. L'artefacte el van trobar dins d'una bossa amb altres objectes al contenidor de metall i va fer activar un procediment de seguretat que va paralitzar l'activitat del recinte durant mig matí.

La detecció de la bomba va suposar, de fet, tancar la instal·lació i van donar avís a la Policia Nacional i a l'unitat de desactivació d'artefactes explosius (Tedax). Al final, tot va quedar en un esglai. La bomba estava buida i no tenia càrrega, segons remarquen fonts municipals. Fonts presents en el moment de la trobada apunten que és una bomba de la Guerra Civil, extrem que no ha confirmat l'Ajuntament.

L'Ajuntament demana que aquest tipus d'objectes no els deixen a l'ecoparc

L'Ajuntament ha fet una crida a la ciutadania per evitar que es repetisquen situacions com aquestes. "L'Ajuntament de Castelló fa una crida a la responsabilitat per tal que aquest tipus d'objectes no es deixen a l'ecoparc. La ciutadania que se'n vulga desfer ho ha de notificar a la Policia Nacional. Dipositar artefactes similars a l'ecoparc públic suposa un cost econòmic important a les arques públiques pel protocol que s'ha d'activar en detectar-los, i un risc considerable per al personal de l'ecoparc i els cossos de seguretat, si contenen algun tipus d'explosiu. Cal destacar que aquestes pràctiques generen molèsties a la ciutadania, ja que la instal·lació s'ha de tancar al públic mentre s'examina el material", demana el consistori de la capital de la Plana.

I és que ja ho diu el web de l'ecoparc de Castelló, que deixa clar que en cap cas no seran admissibles, entre d'altres, "materials explosius" o "recipients que hagen contingut matèries tòxiques o perilloses".

També et pot interessar

stats