Troben un projectil de la Guerra Civil al port de Tabarca

Un bussejador el va traslladar fins als tallers d'arqueologia de l'Ajuntament d'Alacant en confondre'l amb una peça de ceràmica.

VÍDEO | Troben un projectil de la Guerra Civil al port de Tabarca

Els artificiers de la Policia Nacional s'han fet càrrec de l'artefacte trobat per un bussejador a la zona de la Caleta del port vell de Tabarca després que l'hagen indentificat com un possible projectil aeri de l'època de la Guerra Civil. El fet que el projectil estiguera cobert de formacions calcàries ha fet que el bussejador el confonguera amb possibles restes ceràmiques i decidira traslladar-lo fins al taller magatzem del Servei d'Arqueologia de l'Ajuntament d'Alacant. Els restauradors municipals van analitzar l'objecte i davant els dubtes van decidir activar els protocols de seguretat.

Una vegada alertats, uns Tedax de la Policia Nacional han acudit fins al Centre Cultural de Les Cigarreres, on es troba el magatzem arqueològic i l'han desallotjat per tal d'evitar situacions de perill. Els agents policials han aconseguit neutralitzar el projectil i, finalment, se l'han emportat per tal de destruir-lo en un lloc aïllat i no generar riscos per a les persones. La Policia ha recordat que en estos casos és millor no moure l'objecte d'on es trobe i donar avís a les forces de seguretat.

També et pot interessar

stats