Troben un altre cos sense vida en una fàbrica abandonada de València

L’home convivia amb més persones sense sostre, que han avisat la policia 

L'home ha mort en una fàbrica abandonada, on vivia amb altres persones sense llar en la mateixa situació / À Punt NTC

El cos sense vida de Richard, un treballador de la construcció de 48 anys provinent de Ghana, s'ha trobat aquest dimarts a La Garrofera, una antiga fàbrica de llet desmantellada a la ciutat de València, on conviuen una vintena de persones sense llar. La majoria d'ells treballen de temporers i aquest és l'únic sostre que coneixen.

Richard treballava ací des de feia vint anys, però s'havia quedat sense faena i vivia a una habitació de la nau. Tot i que havia aconseguit ajuda en els serveis socials i no patia cap malaltia coneguda, "l'espai on dormia no té sostre i segurament haurà mort de fred", ha assegurat Richard Kobena, membre de la Federació Unió Africana. "Una persona no pot viure així, necessitem una regularització", ha lamentat Mohamed Mboirick, també membre de la federació, qui ha confirmat que han sigut els altres habitants d'aquest espai els que han avisat la policia.

És la segona persona que apareix morta en aquesta ubicació. Dies abans també es va descobrir el cos d'Abraham, de 52 anys, que sofria una greu malaltia hepàtica i vivia en situació d'abandonament, amb condicions infrahumanes. "Sense dutxa, bany ni cap recurs" ha denunciat Mboirick, qui ha explicat que aquest col·lectiu rebutja anar a un alberg perquè no els deixen portar les seues pertinences. "És com una petita presó", ha manifestat. La solució que proposen des de la federació és una regularització que els permeta accedir a un habitatge barat.

L'Ajuntament ha demanat al centre de salut més pròxim que controle, sobre el terreny, l'estat de salut de les persones que hi viuen i ha assegurat que redoblaran esforços per millorar la qualitat de vida d'aquestes persones.

També et pot interessar

stats