Es confirma que el cadàver trobat a Valladolid és el d'Esther López

La dona, de 35 anys, va desaparéixer la matinada del 13 de gener a Traspinedo

Es confirma que el cos trobat en Traspinedo és el d'Esther López
Es confirma que el cos trobat en Traspinedo és el d'Esther López / Claudia Alba (Europa Press)

El jutge desplaçat a la zona on han trobat aquest matí un cadàver prop de Traspinedo, a Valladolid, ha confirmat que es tracta d'Esther López, la dona que va desaparéixer de la mateixa població fa 25 dies.

Tots els indicis que tenia la Guàrdia Civil apuntaven al fatal desenllaç, però no ha sigut fins al moment en què s'ha alçat el cadàver que hi hagut confirmació oficial.

La jove, de 35 anys, va desaparéixer en la matinada del passat 13 de gener en aquesta localitat val·lisoletana. L'última vegada que va ser vista en vida va ser prop de la urbanització on vivia. El pare va ser qui va donar la veu d'alarma.

La delegada del govern a Castella i Lleó, Virgínia Barcones, i el cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Valladolid, Miguel Recio, han explicat que ha sigut un home que passejava qui, al voltant de les 10:30, ha vist una cosa "estranya" a prop d'aquesta carretera i ha donat avís a la Guàrdia Civil, que ha trobat el cadàver.

Aquesta zona ja havia estat inspeccionada i, per això, cobra més força la hipòtesi segons la qual algú podria haver deixat el cos allí aquesta matinada.

Tres dies de dol i concentració aquest diumenge

L'Ajuntament de Traspinedo decretarà tres dies de dol, segons ha informat l'alcalde, Javier Fernández. A més, aquest diumenge els veïns i les veïnes es concentraran al migdia a la plaça de l'Ajuntament per a mostrar la seua solidaritat amb la família i demanar que es faça justícia.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha volgut enviar tot el seu suport i afecte a la família i els éssers estimats d'Esther López i així ho ha manifestat en el seu compte de Twitter.

Dos sospitosos

El passat 22 de gener, la Guàrdia Civil va detindre un home per la presumpta implicació en la desaparició de la jove.

Després de passar les primeres 72 hores detingut, l'home va quedar en llibertat provisional, encara que haurà de comparéixer cada dia davant l'autoritat judicial, no pot abandonar Espanya i haurà de comunicar qualsevol canvi de residència.

A més d'aquest sospitós, que viu en una urbanització als afores de Traspinedo, pròxima a la zona on es va perdre el senyal del mòbil de la desapareguda, la Guàrdia Civil investiga un altre veí del poble del qual no ha transcendit la identitat.

També et pot interessar

stats