Troben un bolet gegant de vora quatre quilos

Un veí de Talavera de la Reina arreplega per casualitat al port del Pico (Àvila) un dels bolets més grans de la temporada a Espanya, que "anirà per a croquetes i cremes"

Luis Merino amb el seu bolet gegant
Luis Merino amb el seu bolet gegant / Luis Merino

Amb la tardor i fins a les primeres gelades de l'hivern, són moltes les persones que s'animen a fer bolets. Eixir per bolets i altres fongs és una activitat amb un arrelament social profund tant a les comarques valencianes com a la resta d'Espanya. El que no espera ningú quan ix amb la cistella és trobar-se el que s'ha trobat un veí de Talavera de la Reina (Toledo). Luis Merino ha descobert un exemplar de bolet enorme, del gènere Boletus, de vora quatre quilos de pes.

Podríem estar parlant d'un dels bolets més grans d'Espanya d'enguany. Una grata sorpresa que va trobar aquest passat dissabte en un dels seus passejos habituals per a buscar bolets al port del Pico, a la província d'Àvila.

Luis Merino ha explicat a La Voz del Tajo que és la "primera vegada" que troba un bolet d'aquesta grandària i "possiblement l'últim", ja que és molt difícil i poc usual un bolet d'aquest pes (3,8 quilograms).

Segons conta, va ser de "casualitat, una cosa inesperada, però molt emotiu". Afirma que està molt content perquè "quan tens una afició a alguna cosa, i et trobes amb un exemplar d'aquestes característiques, és una cosa molt bonica".

El gènere Boletus són uns bolets molt carnosos i amb un sabor intens i profund que fa que, amb poca quantitat, òmpliga de sabors qualsevol plat. Harmonitzen amb tot. Luis Merino té clar el que farà ara: "Anirà per a croquetes i cremes".

També et pot interessar

stats