Troben sis fosses amb soldats republicans durant les obres d'una carretera a Andilla

Aquestes fosses estarien relacionades amb un hospital militar conegut com a Corral de Aguavientos.

Les fosses estarien relacionades amb un hospital militar conegut com a Corral de Aguavientos
Les fosses estarien relacionades amb un hospital militar conegut com a Corral de Aguavientos / Diputació de València.

La Diputació de València ha finalitzat l'excavació de sis fosses, tres individuals i tres col·lectives, amb restes de catorze víctimes de la Guerra Civil, concretament soldats del bàndol republicà, que van ser trobades durant unes obres a la carretera CV-345 al seu pas pel municipi d'Andilla, als Serrans.

En el moment que es van trobar evidències de possibles enterraments a la zona, les tasques d'ampliació, millores i pavimentació de la carretera van quedar suspeses en aquest punt, al quilòmetre 24.

Els treballs d'excavació s'han desenvolupat durant el mes de maig i el pròxim pas serà la inhumació de les restes d'aquestes catorze persones en un espai que l'Ajuntament d'Andilla planeja construir al cementeri de la localitat.

El lloc de la troballa figurava com una fossa de lluita armada i estava molt present en la memòria dels veïns de la zona, ha informat la Diputació. Aquestes fosses estarien relacionades amb un hospital militar conegut com a Corral de Aguavientos on atenien els soldats republicans evacuats del Front de Llevant.

També et pot interessar

stats