Troben més restes humanes a l'abocador de Zaldibar

Els equips de rescat acceleren la recerca set mesos després que desaparegueren a la zona dos treballadors.

L'Ertzaintza prossegueix la búsqueda dels dos desapareguts a l'abocador de Zaldíbar
L'Ertzaintza prossegueix la búsqueda dels dos desapareguts a l'abocador de Zaldíbar / Miguel Toña (Efe)

Els equips de rescat han trobat aquest dilluns a la matinada parts d'un cos a l'abocador de Zaldibar (Biscaia) que es va esfondrar el passat 6 de febrer i va provocar la desaparició de dos treballadors, Alberto Sololuze i Joaquín Beltrán.

A més, han trobat diversos objectes personals, suposadament d’un dels treballadors desapareguts. Es tracta d’una càmera de fotos, una corretja de rellotge, unes ulleres de sol i un cadenat.

Després que es trobara diumenge passat una tíbia humana, ara s'ha accelerat la recerca de restes a la mateixa zona. Segons han explicat des del Departament de Seguretat del govern basc, la hipòtesi amb la qual es treballa és que totes les restes trobades pertanguen només a un dels dos desapareguts, encara que no es descarta res.

Les noves restes trobades estan sent objecte d'un reconeixement antropològic sobre el terreny per part de la policia científica i els forenses. La recerca s'ha représ amb mètodes "quirúrgics", de manera que el material que trauen les excavadores l’analitzen minuciosament els operaris.

El lehendakari, Iñigo Urkullu, s'ha reunit a Bilbao amb familiars d'Alberto Sololuze, a qui ha informat sobre l'avanç dels treballs. Els familiars de l’altre desaparegut, Joaquín Beltrán, no han volgut estar-hi presents.

També et pot interessar

stats