Troben restes arqueològiques d'un possible canó a una platja de Santa Pola

Un veí va alertar de la troballa a la platja Llisa que posteriorment va ser traslladada al Museu de la Mar del municipi

Restes d'un possible canó trobades a la platja Lisa de Santa Pola
Restes d'un possible canó trobades a la platja Lisa de Santa Pola / Ajuntament de Santa Pola

Una peça que podria pertànyer a un antic canó ha sigut trobada a la platja Llisa de Santa Pola per un veí, que va alertar del descobriment a l'Ajuntament i a la Policia Local.

Segons informa l'Ajuntament de la localitat, els agents de la Policia Local i el servei de socorrisme de la platja van extraure aquest dimarts la peça de la vora, que immediatament va ser traslladada al Museu de la Mar del municipi, on és custodiada i examinada pels arqueòlegs, que creuen que podria ser part d'un antic canó.

Serà a partir d'ara la Generalitat, que va ser contactada pel museu, la que marcarà el protocol d'actuació, encara que la peça roman en la custòdia de Santa Pola, que s'encarrega del manteniment de la troballa per a la seua adequada conservació.

El regidor de Platges, Ángel Piedecausa, ha agraït "al ciutadà que va donar l'avís, a la Policia Local de Santa Pola i al servei de socorrisme, així com al Museu de la Mar tot el treball per a la recuperació de la peça".

Actualment, el municipi de Santa Pola té altres tres peces de canons que estan sent estudiades i conservades en les condicions del descobriment.

També et pot interessar

stats