Troben per primera vegada cries de llúdria al Fondo d'Elx

Agricultura ha pogut comprovar que l'espècie s'està reproduint en l'entorn dels embassaments de Regs de Llevant.

Les imatges obtingudes mostren un exemplar adult i dues cries que el segueixen de nit

La Conselleria d'Agricultura ha detectat la presència de cries de llúdria al parc natural del Fondo, un espai protegit entre Elx i Crevillent, després d'un treball de camp que ha corroborat la reproducció de l'espècie en l'entorn dels embassaments de Regs de Llevant.

La presència de la llúdria, una espècie que va arribar a estar quasi en perill d'extinció, es va descobrir en aquest espai protegit el 2017. Des d'aleshores, tant el personal tècnic del Fondo com el de la Comunitat General de Regants Regs de Llevant han fet un seguiment de les zones del seu abast.

Amb l'ajuda de la tècnica de la fotoparany (una càmera que els capta en nocturnitat) han pogut certificar que l'espècie s'està reproduint en l'entorn dels embassaments de Regs de Llevant, un fenomen que probablement ha ocorregut durant la primavera. Les imatges obtingudes mostren un exemplar adult i dues cries que el segueixen de nit, segons ha informat Agricultura.

Aquest treball de seguiment ha constatat que la presència de llúdries al Fondo és habitual gràcies a l'agricultura i l'extensa xarxa d'infraestructures hidràuliques associades a l'horta tradicional del Segura. Juntament amb l'esforç per a la millora de la qualitat de l'aigua de reg, han contribuït a l'establiment d'aquests exemplars.

La llúdria és el carnívor valencià més gran i una espècie estrictament aquàtica, que habita als rius, llacs i marenys amb bona qualitat d'aigua.

També et pot interessar

stats