Troben penjada la mare d'Asunta, Rosario Porto, en la presó de Brieva

L'advocada, que complia una pena de 18 anys per l'assassinat de la filla, s'havia intentat suïcidar diverses vegades.

Rosario Porto durant el juí per l'assassinat de la filla
Rosario Porto durant el juí per l'assassinat de la filla / Lavandeira Jr. (Efe)

Funcionaris del centre penitenciari de Brieva (Àvila) han trobat morta a la cel·la Rosario Porto, la mare adoptiva de la xiqueta Asunta Basterra, que complia 18 anys de presó pel seu assassinat. Tots els indicis apunten a un suïcidi. Porto estava penjada d'un cinturó de tela que estava lligat a la finestra.

Els funcionaris s'havien acostat a la cel·la després de trobar a faltar la reclusa en el recompte matinal d'aquest dilluns. Porto ja havia intentat llevar-se la vida en altres ocasions, per la qual cosa se li havien aplicat protocols antisuïcidi en diverses ocasions. Arran d'un últim episodi, el 12 de novembre de 2018, institucions penitènciaries va intensificar el control a l'advocada, i li va assignar una altra interna de confiança.

L'acusada havia complit els set primers anys de condemna a les presons d'A Lama (Pontevedra), Teixeiro (la Corunya) i Brieva (Àvila). En les dues primeres havia estat sis mesos en vigilància per risc de suïcidi.

Fonts penitenciàries citades per Efe precisen que aquests protocols de vigilància no es poden aplicar de manera indefinida, ja que suposen deixar la reclusa en infermeria la major part del temps, la qual cosa suposa un castic afegit a la privació de llibertat.

Porto i el seu seu marit, Alfonso Basterra, van ser condemnats a 18 anys de presó per l'assassinat de la filla adoptiva, el cadàver de la qual va ser trobat el 22 de setembre de 2013 en el voral d'un tram de carretera de Teo, un minicipi de la Corunya pròxim a Santiago de Compostel·la.

També et pot interessar

stats