Troben part de la necròpoli islàmica en unes obres al barri del Carme

La necròpoli se situava fora de les muralles que delimitaven la ciutat de València entre els segles XI i XIII.

La necròpoli s'ha vist alterada a causa de les construccions que s'han anat superposant en èpoques posteriors.
La necròpoli s'ha vist alterada a causa de les construccions que s'han anat superposant en èpoques posteriors.

Unes obres per a la reconstrucció d'un edifici que es destinarà a habitatges de lloguer social a la plaça de l'Arbre del barri del Carmen de València han descobert part de l'antiga necròpoli islàmica que se situava fora de les muralles que delimitaven la ciutat entre els segles XI i XIII.

Com ha explicat l'arqueòleg Aquilino Gallego, encarregat de les excavacions, la troballa correspon al cementeri de la porta de Bab al-Hanax (‘porta de la Colobra’) i ha permés recuperar 13 esquelets d'enterraments islàmics, que ja s'han retirat. Els sotmetran a un estudi antropològic per a determinar a què es dedicaven, quines malalties patien, les causes de les morts, el sexe o l’alçària, entre altres característiques.

Gallego ha detallat, a més, que la necròpoli s'ha vist alterada a causa de les construccions que s'han anat superposant en èpoques posteriors. Al segle XIV, ja en època cristiana, sobre aquesta zona se situava el barri de Roters, un barri gremial d'artesans. Del segle XX, s'han trobat també restes d'un gran forn.

Després que els treballs per a remodelar l'edifici es paralitzaren el 2011, per a reiniciar les obres, s'ha hagut de realitzar l'excavació arqueològica amb un cost d'uns 35.000 euros. 

També et pot interessar

stats