Troben al Paraguai 165 quilos de cocaïna amagats en fustes que anaven cap a València

La Policia Nacional desarticula una xarxa criminal internacional i deté nou narcos en una operació conjunta amb les autoritats del país sud-americà

Cocaïna amagada entre llistons de fusta
Cocaïna amagada entre llistons de fusta / Europa Press

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la secretaria nacional antidrogues del Paraguai, han desarticulat una organització criminal internacional dedicada a la introducció de grans quantitats de cocaïna a Espanya, ha informat aquest divendres el cos policial en una nota de premsa.

En el transcurs de l'operatiu s'ha interceptat un enviament de 165 quilograms de substància estupefaent, oculta entre fustes en un port privat del Paraguai i amb destinació València. Les forces de l'orde han arrestat nou persones vinculades amb la droga, una d'elles a Madrid i huit més al Paraguai, i han dut a terme escorcolls domiciliaris en diferents ciutats americanes, així com a San Lorenzo de El Escorial.

La investigació, que s'ha desenvolupat durant mesos, ha pogut fer aflorar el mètode d'ocultació que l'organització pretenia utilitzar per a garantir l'èxit de l'enviament de la droga, ja que s'ocultava entre fustes tipus parquet i aquestes s'emmagatzemaven dins d'un contenidor.

A més, l'empresa espanyola encarregada del transport operava des de l'any 2018 i havia creat un trànsit empresarial que li brindava la credibilitat necessària per a no alçar sospites en el marc internacional.

L'aprehensió de 165 quilograms de cocaïna al país sud-americà ha sigut una de les confiscacions més grans realitzades en un port fluvial privat, a causa de la inaccessibilitat que tenen i la protecció de la qual gaudeixen.

També et pot interessar

stats