Troben mort en una platja de Castelló un exemplar de la tortuga més gran del món

L'ONG que ha donat avís explica que pot ser una tortuga llaüt que es va albirar fa setmanes a Canet

Tortuga varada
Tortuga encallada / Xaloc

Una tortuga llaüt ha eixit a una platja de Castelló. Una dona va donar l'avís a la Policia Local i s'ha activat el protocol d'encallaments amb un avís al 112, segons ha informat l'ONG Xaloc en un comunicat.

No es pot saber amb exactitud la causa de mort d'aquest exemplar, perquè el seu avançat estat de descomposició no permet practicar la necròpsia.

La tortuga llaüt és la més gran del món, pesa més de 600 quilos i arriba fins a 2,5 metres de llarg, i té presència en tot el món. Segons la Universitat de València, es tracta d'una espècie que és present, però no freqüent, en aquestes aigües, perquè s'han albirat pocs exemplars en els últims anys. Aproximadament sol aparéixer una cada dos anys per aquestes costes. Es tracta d'una cosa excepcional, però no és tampoc estrany. Hi ha una alta probabilitat que es tracte d'un exemplar que es va albirar setmanes arrere en Canet.

Des de Xaloc s'ha recordat el protocol que en aquesta ocasió es va seguir es va seguir "a la perfecció", i que requereix telefonar al 112, el telèfon d'emergències, en cas d'albirar una tortuga o cetaci encallat a vora mar.

També et pot interessar

stats