Troben l'arma que suposadament van utilitzar per a assassinar els germans de Godella

Hui han traslladat la mare dels xiquets una cel·la individual després de patir una crisi nerviosa.

Agents de la Guàrdia Civil treballen en el lloc del crim de Godella
Agents de la Guàrdia Civil treballen en el lloc del crim de Godella / Manuel Bruque (Efe)

La Guàrdia Civil ha inspeccionat novament la zona on van trobar els cadàvers de dos germans a Godella, un xiquet de tres anys i mig i una xiqueta de cinc mesos, assassinats presumptament pels pares. Als voltants de la casa on vivien, els agents han trobat un objecte contundent que podria ser el que es va utilitzar per a colpejar en el cap als menors.

Segons han confirmat fonts de la investigació, han trobat aquest dimecres l’objecte en un pou que ha inspeccionat del cos especialitzat en activitats subaquàtiques en presència de la policia judicial. Els progenitors dels xiquets es troben en presó provisional, acusats d’assassinat, i la mare ha sigut traslladada a una cel·la individual després de patir una crisi nerviosa.

Institucions de treball social adverteixen d’un “error” col·lectiu

El Consell General del Treball Social i el Col·legi Oficial de València han lamentat que, “més enllà de la correcta aplicació dels protocols d’atenció”, hi ha hagut “un error com a col·lectivitat” per no haver sabut previndre “adequadament” el doble crim de Godella.

Davant d’aquesta situació, els treballadors socials reclamen un “augment de la corresponsabilitat social respecte a l’atenció de situacions de violència”, al mateix temps que demanen un “reforç” en els serveis socials d’atenció primària. “L’atenció social, sanitària i educativa han d’actuar de forma sinèrgica”, mitjançant les xarxes assistencials que permeta a la ciutadania transitar pels sistemes de forma fluida i sense solució de continuïtat, han assenyalat.

Informes complets

D’altra banda, l’Ajuntament de Godella ha informat que han procedit a “completar els informes” inicialment elaborats sobre els fets ocorreguts el passat dia 14 de març. Atés que està decretat el secret de sumari, el consistori no farà manifestacions i demana “prudència i rigorositat en la informació que es proporciona a la ciutadania”.

També et pot interessar

stats