Troben a l'Aeroport Alacant-Elx 5,2 quilos de cocaïna negra oculta en paquets de café de Colòmbia

Un home i una dona han sigut detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues

Paquets de café procedents de Colòmbia on s'amagava de cocaïna negra
Paquets de café procedents de Colòmbia on s'amagava de cocaïna negra / Europa Press

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'Agència Tributària, ha detingut un home i una dona, parella sentimental, després de localitzar a l'Aeroport d'Alacant-Elx un total de 5,2 quilos de cocaïna negra oculta en paquets de café procedents de Colòmbia.

Als detinguts se'ls considera presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Després de ser posats a disposició judicial, s'ha decretat l'ingrés a la presó del home, de 37 anys, mentre que la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

Els fets van passat el dia 6 d'octubre, quan els agents, que prestaven serveis sota jurisdicció de l'administrador de la duana, a l'Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández, van interceptar un enviament sospitós procedent de Pereira (Colòmbia) del qual van sospitar després que passaren pels raigs X.

Per aquest motiu, el van obrir i, davant la sospita dels agents que poguera contindre algun tipus d'estupefaent, van extraure una xicoteta quantitat d'un dels paquets, van sotmetre el contingut a diversos test de drogues i van obtindre resultat positiu en cocaïna.

Els agents van realitzar un nou narcotest al contingut dels paquets, que va llançar, una altra vegada, un resultat positiu en cocaïna negra. Es tracta d'una mescla de pasta base de cocaïna o clorhidrat de cocaïna amb altres substàncies, com tints o pigments, amb la finalitat de camuflar la seua aparença típica o bé per a interferir amb les proves de drogues.

Els investigadors van comprovar que el destinatari era un home de nacionalitat colombiana de 37 anys, que va ser arrestat juntament amb la seua parella sentimental.

També et pot interessar

stats