Troben per casualitat el cadàver d'un combatent en una trinxera de la Guerra Civil

És la fossa número 67 que troben en aquestes muntanyes i se sospita que hi ha més cossos.

VÍDEO | Troben per casualitat el cadàver d\'un combatent en una trinxera de la Guerra Civil

Les associacions per a la recuperació de la memòria històrica s'han aplegat a les muntanyes del Toro (Alt Palància), on han trobat les restes humanes d'un excombatent de la Guerra Civil i han activat el protocol per a l'exhumació i tractar de recaptar-ne més informació.

Encara que per als ulls no experts és difícil distingir que el que tenim davant són restes òssies humanes, un senderista les va trobar per casualitat. Se les va trobar mentre caminava per les runes d'aquesta trinxera. Estem a les muntanyes de l'Alt Palància, en la línia XYZ, que posaren en marxa els republicans per a contindre l’avanç franquista cap a València. Ací lliuraren combats en la coneguda com l'ofensiva de Llevant, el 1938.

Com ha explicat el delegat del govern, "estem en una zona on hi ha multitud de cadàvers pertanyents a gent molt jove". A més, com han dit, se sap dels afusellats i els presos però hi ha milers de desapareguts d'ambdós bàndols que no estan comptabilitzats.

Aquesta és la fossa número 67 que troben en aquestes muntanyes. Hui l'han marcada per a tindre-la localitzada, demanar els permisos que calen i procedir a l'exhumació, aproximadament, en un any.

També et pot interessar

stats