Troben quatre cadàvers a les platges del Pilar de la Foradada i Torrevella

Els agents investiguen si els morts pertanyen a un grup de persones migrants que anava en una pastera procedent d'Algèria que va naufragar en alta mar

Troben quatre cadàvers a les platges del Pilar de la Foradada i Torrevella

La Guàrdia Civil ha recuperat entre aquest diumenge i dilluns els cossos sense vida de set persones que van aparéixer surant en diferents punts de la costa, quatre d'ells davant del Pilar de la Foradada i Torrevella, al Baix Segura, i tres a La Manga del Mar Menor (Múrcia). Els agents han obert una investigació per a aclarir si els morts podrien pertànyer a un grup de persones migrants que anava en una pastera que va naufragar en alta mar procedent d'Algèria. Els cossos trobats al Pilar de la Foradada són un home, una dona i un xiquet, dels quals es desconeix l'edat, i que van ser trobats aquest diumenge a diferents hores, entre les 16 i 22.30.

En el cas de Múrcia, tres cossos han aparegut en aigües de La Manga, al terme municipal de San Javier. Al primer, un home, el van localitzar al voltant de les 13:30 hores els tripulants d'una embarcació d'oci que navegava entre L'Estació i la urbanització Veneziola, i el segon, d'una dona, a les 19:00 hores pel conductor d'una moto d'aigua, prop del port Tomás Maestre.

La investigació s'ha iniciat després que aquest cap de setmana s'interceptara una embarcació amb una única persona a bord prop del cap de la Nau, a Xàbia, que va assegurar que viatjava amb un grup de catorze o setze persones, entre les quals hi havia menors d'edat, i que va bolcar durant una travessia iniciada al principi d'agost des d'Algèria, segons fonts de la subdelegació del govern espanyol a Alacant.

Aquest únic supervivent hauria relatat als efectius que el van rescatar que la pastera va patir fa uns set dies un colp de mar i va bolcar mar endins, la qual cosa va provocar que les persones que anaven a l'embarcació desaparegueren. Els agents de la Guàrdia Civil investiguen els cadàvers corresponen als ocupants de l'embarcació que relata el migrant que han trobat a Xàbia.

Aquesta és la principal hipòtesi amb la qual treballa l'institut armat a causa de l'estat en el qual han aparegut els cossos a Alacant i Múrcia. No es descarta que puguen arribar a la costa sud de Múrcia i est d'Almeria més cadàvers a causa dels corrents marins.

També et pot interessar

stats