Troben amagat en un canyar de Gandia el cadàver d'una dona sevillana desapareguda des d'agost de 2023

La víctima, de 42 anys, estava acompanyada per l'assassí en sèrie Dinamita Montilla quan se li va perdre el rastre a la capital de la Safor

Canyar als voltants de la carretera N-332 a Gandia
Canyar als voltants de la carretera N-332 a Gandia / Google Maps

Després de quasi un any en parador desconegut, les restes mortals de la sevillana María Ester Estepa Pérez han aparegut a Gandia, segons ha avançat este divendres el diari Levante-EMV. A esta dona, de 42 anys, se li va perdre el rastre el 21 d'agost del 2023 a la capital de la Safor, després que l'atengueren a l'Hospital Francesc de Borja. Mai va arribar a abandonar la ciutat.

Els mesos de cerca intensa per part de la Policia Nacional han donat finalment resultat esta setmana. D'acord amb la informació que publica el rotatiu valencià, els agents han trobat el cos sense vida en una mitjana intransitable, entre la carrera de la platja de Gandia i l'N-332, amagat davall d'un canyar dens.

El cadàver era ja pràcticament un esquelet, però se l'ha pogut identificar per la roba i la documentació que portava damunt. Estes restes estaven molt a prop del punt en què es va localitzar el seu crani el febrer passat, tot i que aleshores no se sabia de qui era. Foren dos excursionistes els qui donaren l'alarma quan, per casualitat, es toparen amb l'estructura òssia d'un cap humà i avisaren les autoritats. Esta troballa va servir per a encarrilar la cerca una vegada l'Institut de Medicina Legal va poder determinar, quatre mesos més tard, que pertanyia a María Ester Estepa.

Ara que han trobat també les restes del seu cos queda per esclarir què va passar en els últims dies en què va estar viva. Se sap que abans d'esfumar-se estava acompanyada de l'assassí en sèrie José Jurado Montilla, àlies el Titi o Dinamita Montilla, que està empresonat des del maig passat per almenys cinc crims. L'últim confirmat és l'assassinat a trets d'un jove estudiant d'Enginyeria Informàtica de 21 anys a Màlaga el 2022. A Montilla se'l considera també el sospitós principal de la mort d'Ester.

La família de la sevillana assegura que l'home va ser una de les darreres persones que va veure-la viva i va publicar una fotografia en què ixen els dos, junt amb una tercera persona, només dos dies abans que ella s'esvaïra.

Si les autoritats ho confirmen, Ester es convertirà en la sexta víctima d'este conegut assassí en sèrie, que va complir només 28 dels 123 anys de presó pels primers quatre homicidis, perpetrats entre 1985 i 1987. El 2013 va quedar en llibertat arran de la sentència del tribunal d'Estrasburg que va tombar la doctrina Parot, que aplicava els beneficis penitenciaris sobre la totalitat de la condemna. Però en maig del 2024 el tornaren a detindre en un bar de Valdebótoa, a Badajoz, pel quint assassinat.

També et pot interessar

stats