Troben als Andes el cadàver d'un valencià desaparegut en 1990

El cos, que portava la documentació, el va trobar un excursionista.

Troben als Andes el cadàver d\'un valencià desaparegut en 1990
Troben als Andes el cadàver d'un valencià desaparegut en 1990

Les autoritats argentines han trobat als Andes un cos momificat que, segons diversos indicis, pot ser el de Mateo Parrilla, un valencià que va desaparéixer fa 29 anys mentre pujava el Cerro Rincón, situat a la província argentina de Mendoza. 

Tots els indicis indiquen que el cos és el de Parrilla, natural de València, ja que el cadàver portava una motxilla amb la documentació dins, segons han indicat des del Ministeri de Seguretat de Mendoza. 

A més, segons la Unitat de Patrulla de Rescat i Auxili en Muntanya, la desaparició del valencià és l'única de la qual hi ha registre a la zona en els últims trenta anys, encara que cal esperar l'informe forense per a confirmar-ne la identitat.

Mateo Parrilla va desaparéixer el 18 de gener de 1990 quan escalava el Cerro Rincón, de 5.365 metres, situat al municipi de Potrerillos, a la província de Mendoza (Argentina), i en aquell moment els equips de recerca que van explorar la zona no el van poder trobar.

El cos, el va trobar un excursionista el diumenge 12 de maig, que va avisar les autoritats locals. El van baixar de la muntanya i el van entregar a la policia científica, que ara mateix treballa per a identificar-lo.

També et pot interessar

stats