Troben i alliberen per primera vegada al Mediterrani un tauró balena

Els bussos del Centre d'Estudis i Conservació d'Animals Marins de Ceuta han trobat atrapat en unes xarxes un exemplar d'entre 10 i 12 metres

Tauró balena trobat en aigües de Ceuta / Reuters

Els bussos del Centre d'Estudis i Conservació d'Animals Marins (Cecam) de Ceuta, que s'encarreguen del control rutinari de l'almadrava, han trobat per primera vegada atrapat en les seues xarxes i alliberat un exemplar d'entre 10 i 12 metres de llargaria de tauró balena, segons ha destacat el president de l'entitat ecologista, Juan Carlos Rivas.

Rivas ha explicat que el rescat de l'animal va exigir quasi cinc hores de treball per a alçar part de les xarxes de l'almadrava, "com si foren el teló d'un teatre", i permetre la seua eixida.

"La sorpresa més gran ha sigut trobar-nos i poder bussejar amb un peix que jo havia vist a les Maldives o Baixa Califòrnia, on els aficionats paguen per veure'ls, ja que és la primera vegada que ens topem amb un exemplar de tauró balena al Mediterrani", ha assenyalat.

El president del Cecam ha indicat que el tauró balena "sol nadar per superfície perquè s'alimenta de plàncton i no té cap perill per a l'ésser humà, perquè s'alimenta per filtració, obrint la boca, i ingereix xicotets peixos, crustacis, etcètera".

Els albiraments són senzills perquè solen trobar-se a 1,5 o 2 metres de profunditat, per la qual cosa "és especialment estrany que no s'haguera localitzat mai al Mediterrani, tal com ens ha confirmat el Ministeri de Transició Ecològica", ha dit Rivas.

També et pot interessar

stats