Troben 9.000 plantes de marihuana en una nau de Xest

En l’operació, han confiscat objectes per valor de 4 milions d’euros.

Europapress
Europapress

La Guàrdia Civil de Xiva ha intervingut 9.000 plantes de marihuana en una nau de Xest i ha detingut huit persones a les províncies de València, Madrid i Cadis com a presumptes responsables. 

L’operació Greencircuit va començar quan els agents van descobrir la plantació en escorcollar aquesta nau, que va ser llogada fa dos anys per una suposada empresa dedicada a serveis d’emmagatzematge, custòdia i preparació de vehicles per a concessionaris. 

Com han informat les autoritats, el recinte havia estat tancat hermèticament, aïllat i ventilat com un hivernacle intensiu de cànnabis, i comptava amb un doble nivell de seguretat perimetral contra la intrusió, i també amb un sistema de vigilància per circuit tancat de televisió des del qual els membres de l’organització controlaven els moviments a l’xterior de la nau.

La plantació també disposava d’un sofisticat sistema per a la producció de marihuana, compost per generadors d’electricitat, climatitzadors, extractors d’aire, filtres, llums d’alta potència, ventiladors, transformadors i productes específics per al cultiu. Els membres de l’organització suposadament van incórrer en una defraudació del fluid elèctric, ja que havien manipulat el sistema per a no haver de fer front a l’alt cost de les factures. La Guàrdia Civil estima que la defraudació podria superar els 300.000 euros i que la banda va invertir quasi un milió d’euros per muntar tota l’estructura.

Entre els huit detinguts hi ha empresaris amb un alt poder adquisitiu establits a Madrid i València, i a tots se’ls imputen els delictes d’organització criminal contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, trencament de condemna i usurpació de l’estat civil. 

En total, la Guàrdia Civil ha intervingut cinc vehicles, una motocicleta, 23 telèfons mòbils, set discos durs, dos tauletes digitals, un ordinador, quatre rellotges de gamma alta, una defensa elèctrica, un matxet i 3.000 euros en efectiu. També material, infraestructura, estris i efectes tècnics necessaris per al cultiu, l’elaboració, la recol·lecció i el tràfic de plantes de marihuana. Els objectes intervinguts sumen un valor de més de quatre milions d’euros.

També et pot interessar

stats