Troben més de 400 taràntules verinoses a Xilxes

Els animals són verinosos, encara que no suposen un perill per a la vida dels humans.

Troben més de 400 taràntules verinoses a Xilxes
Troben més de 400 taràntules verinoses a Xilxes

La Guàrdia Civil ha descobert més de 400 taràntules verinoses pertanyents a 49 espècies diferents en un domicili de Xilxes (Plana Baixa). El propietari es dedicava a la cria i col·lecció zoològica d'artròpodes.

Agents del Seprona van localitzar l'habitatge en què se sospitava que estaven els animals, es va inspeccionar i hi van trobar més de 400 exemplars pertanyents a 49 espècies diferents de taràntules.

La tinença d'aquestes aranyes incomplia diverses irregularitats segons el Decret 145/2000, de 26 de setembre, del govern.

En virtut d'aquest decret l'home no disposava de la llicència municipal, de memòria descriptiva de l'activitat i de l'assegurança obligatòria per a la tinença d'animals potencialment perillosos. Per això, s'han incoat diversos expedients que s'han remés a l'Ajuntament de Xilxes i als Serveis Territorials de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Els animals trobats són verinosos, cadascun amb una toxicitat diferent, encara que no suposen un perill per a la vida dels humans.

També et pot interessar

stats