Troben 12 migrants més a la costa de Torrevella

La Guàrdia Civil els ha trobat prop de la cala del Moro.

Vaixell de Salvament Marítim
Vaixell de Salvament Marítim / Arxiu

La Guàrdia Civil ha interceptat aquest migdia 12 migrants més que han arribat a la costa de Torrevella a bord d'una embarcació pneumàtica. Les forces de seguretat, bombers i Salvament Marítim els buscaven per terra, mar i aire des que aquesta matinada un veler els ha localitzat prop de la costa entre Alacant i Múrcia.

La llanxa ha aparegut buida i els agents han localitzat els ocupants, a terra, prop de la cala del Moro, a Torrevella. Els banyistes i els veïns de la zona han sigut testimonis del desembarcament i han informat que haurien arribat entre 12 i 15 persones.

A hores d'ara, els migrants, tots d'origen magribí, es troben detinguts a la caserna de la Guàrdia Civil de Torrevella. Un operatiu de la Creu Roja s’hi ha desplaçat per atendre'ls.

Sis pasteres en només dos dies

Des de dissabte passat han arribat a les costes alacantines sis pasteres que han pogut desembarcar a Benidorm, Calp, el Pilar de la Foradada i Torrevella. Ahir n’hi van interceptar deu més, tres al Racó de Loix (Benidorm) i set més a la costa d'Oriola. Es desconeix el nombre total de persones que han aconseguit fugir ja que quasi totes han sigut interceptades a terra.

Segons fonts de la Creu Roja, el perfil d'aquests migrants va canviant. La majoria dels que arriben enguany a les costes alacantines són homes joves, de nacionalitat marroquina o algeriana, sense problemes de salut i cada vegada més menors. Igual que va passar l'any passat, els mesos d'octubre i novembre es produeix un repunt en l'arribada de pasteres a aquesta zona. En només 15 dies s’hi han interceptat 93 migrants. Enguany s'han localitzat a la costa d'Alacant 20 pasteres amb 156 migrants a bord.

També et pot interessar

stats