Trobar pis, un maldecap per a l’estudiantat universitari

Hi ha molta demanda i poca oferta, i això es tradueix en preus prohibitius

Trobar pis, un maldecap per a l’estudiantat universitari / À Punt NTC

Trobar habitació en un pis compartit és enguany un maldecap per a l'estudiantat universitari. Hi ha molta demanda, poca oferta i això es tradueix en preus prohibitius que ronden els 400 euros, fiança a banda. 

Buscar ajuda a les immobiliàries especialitzada en pisos per a universitaris està sent ja l’últim recurs d’alguns estudiants, especialment en aquells que venen d’Erasmus. En la immobiliària Live4Life asseguren que la pujada està al voltant del 15% respecte al curs passat.

A Benimaclet, un dels barris de València més sol·licitats pels universitaris, ja no es veuen tants cartells d'oferta de pisos. "Hi ha molta gent que usa les xarxes socials per a buscar pis i que potser s'han passat tot l'estiu buscant-ne, perquè són molt cars o no en troben", diu Estrella Climent, estudiant d’Infermeria a València. 

És el que també li passa a Andrea Clemente, que és de Castelló de la Plana i estudia tercer de Filologia Alemanya a la Universitat de València. Se li està fent tan difícil trobar pis que, fins i tot, s'està plantejant anar i vindre cada dia amb el tren.

Les immobiliàries especialitzades recomanen no esperar a l'estiu i començar a buscar a l'abril o el maig per a trobar millors preus.

També et pot interessar

stats