Trobada dels guardonats amb els Premis Nacionals de Disseny, Còmic i Il·lustració amb l'alcalde de València

Tots i totes les guardonades són valencians i, segons Joan Ribó, confirmen el bon moment del disseny i la creativitat al territori valencià.

Trobada dels guardonats amb els Premis Nacionals de Disseny, Còmic i Il·lustració amb l\'alcalde de València
Trobada dels guardonats amb els Premis Nacionals de Disseny, Còmic i Il·lustració amb l'alcalde de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut aquest dijous els valencians i les valencianes guanyadores de l'últim Premi Nacional de Disseny: la dissenyadora Marisa Gallén i l'empresari Vicent Pons, de l'empresa de mobles d'exterior Point. També s'ha trobat amb la il·lustradora Cristina Durán, la periodista Laura Ballester i el guionista Miguel Ángel Giner Bou, coautors d'El Dia 3 i guardonats amb el Premi Nacional de Còmic; i amb el dibuixant Paco Giménez, guanyador del Premi Nacional d'Il·lustració.

Ribó ha destacat que la ciutat s'està convertint cada vegada més en "una capital de disseny", no sols perquè així haja sigut nominada oficialment –ha dit–, sinó "per tot el que s'està fent a la ciutat". El mes de setembre, la World Design Organisation va triar el Cap i Casal com a Capital Mundial del Disseny per a l'any 2022.

El director de producció i disseny de l'empresa Point SL, Vicent Pons, Premi Nacional de Disseny, ha destacat que és el reconeixement a molts anys de treball per a convertir l'artesania en disseny i portar-la a les cases. Mentre que la dissenyadora gràfica Marisa Gallén ha valorat el reconeixement al seu treball, la seua trajectòria de més de trenta anys.

Per la seua banda, Paco Giménez, Premi Nacional d'Il·lustració, ha agraït un guardó que "concedeix un jurat constituït per companys i companyes de tot l'Estat". Per a la també il·lustradora Cristina Durán, coautora del còmic sobre la tragèdia de l'accident de metro de València de 2006, amb Laura Ballester i Miguel Ángel Giner Bou, el premi és "especialment bonic" perquè significa que la història de l'Associació de Víctimes "arribarà més lluny encara".

També et pot interessar

stats