La tripulació del pesquer de Santa Pola tem un motí si no hi ha prompte una solució

El capità adverteix que només tenen provisions per als pròxims set dies.

La tripulació del pesquer de Santa Pola tem un motí si no hi ha prompte una solució
La tripulació del pesquer de Santa Pola tem un motí si no hi ha prompte una solució

Els dubtes respecte del futur del vaixell Nuestra Madre Loreto, el pesquer amb base a Santa Pola, continuen sense dissipar-se i poden provocar una revolta a coberta. Quatre dies després que els pescadors rescataren dotze persones enfront de Líbia, a alta mar, la tripulació encara no sap on podrà desembarcar els migrants, i asseguren que temen un motí.

El capità de l'embarcació, Pasqual Durà, ha explicat a Les notícies del matí que estan preocupats perquè, tot i que la mar està tranquil·la aquests dies, s'acosta un temporal que podria complicar molt la convivència, ja que els migrants rescatats ''ho passen molt malament amb mala mar i ja comencen a estar nerviosos perquè no saben què passarà amb les seues vides''.

A més, Durà ha advertit que el vaixell només té queviures i aigua per a aguantar els pròxims set dies, després d'haver duplicat pràcticament la quantitat de persones a bord, i que estan a uns cinc dies de navegació de la costa espanyola.

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que l'executiu espanyol ''manté negociacions'' amb Líbia per a trobar un port segur i ha explicat que ''en aquest moment la preocupació és arribar a una solució prompte".

En aquest sentit, Durà ha declarat a Europa Press que tem que, si no s'ofereix una solució ràpida, la tensió cresca: "Tenim por que puga haver un motí en el vaixell i no tenim cap mitjà per a poder fer front a aquesta situació", i ha dit que prefereix que s'autoritze el desembarcament dels immigrants a Malta o a Itàlia, perquè, si es dona l'orde de dirigir-se cap a Líbia, creuen que les persones rescatades s’hi poden negar.

"Temem que es puguen rebel·lar contra nosaltres i la nostra seguretat depén també d'una solució ràpida", ha assenyalat el capità, que també ha destacat la manca d'espai i la situació en què estan establits els rescatats en l’embarcació "en una coberta, en els passadissos i en el menjador, però el vaixell no està preparat ni pel que fa als queviures ni pel que fa al combustible".

El pesquer Nuestra Madre Loreto, amb tretze membres a la tripulació, porta un mes a alta mar en plena campanya de captura de la gambeta. En l'actualitat es troba a unes 80 milles de distància de Líbia i a vora 120 de Malta i 150 d'Itàlia. Entre la dotzena de persones rescatades, hi ha ciutadans de diferents nacionalitats, entre aqueste de Líbia, Mali i el Senegal.

També et pot interessar

stats