La tripulació del Nuestra Madre Loreto comença a racionar queviures i gasoil

Una setmana després del rescat dels 12 migrants, el pesquer de Santa Pola continua esperant una solució.

La mala mar a les costes de Líbia complica la situació a bord
La mala mar a les costes de Líbia complica la situació a bord

Ja fa una setmana que els mariners del Nuestra Madre Loreto van rescatar 12 migrants davant les costes de Líbia. En el pesquer de Santa Pola continuen esperant instruccions, però de moment encara no tenen assignat cap port. Davant d'aquesta situació, la tripulació ha començat a racionar queviures i gasoil. Ho ha avançat a Les notícies del matí el patró de l'embarcació de pesca, Pasqual Durà, qui ha reiterat que no ha rebut cap telefonada per part del govern central.

En el Nuestra Madre Loreto comença a escassejar el menjar i només els queda combustible per a quatre o cinc dies de navegació. Segons ha dit Durà, els mecànics del vaixell estan mirant la manera d'estirar el combustible que queda i ja ha donat avís al cuiner que, com que no saben quant de temps pot allargar-se aquesta situació, aprofite al màxim els queviures.

Mentrestant, el Govern d'Espanya continua negocionat amb Líbia, però ni la tripulació ni les persones rescatades hi volen tornar. De fet, alguns dels migrants ja han dit que prefereixen morir abans que tornar al país d'on fugien. Pasqual Durà ha dit que no sap com acabarà la situació que estan vivint en alta mar i s'ha mostrat preocupat per la sort que correran els migrants. Per la seua part, el govern espanyol ha rebutjat la possibilitat d'acollir els migrants a un port espanyol, després de l'oferiment de la Generalitat i l'Ajuntament de València.  

Suport logístic

La flota humànitaria United 4 Med, de la qual formen part entre altres Open Arms, ja ha oferit el seu suport logístic per a tot allò que puguen necessitar. A banda de les diferents ONG de salvament que hi ha al Mediterrani, Metges sense Fronteres també ha expressat que els donaran suport, i tots han demanat una intervenció europea perquè consideren Líbia un país insegur on no es respecten els drets humans, i on els nàufrags corren perill. D'igual manera s'ha expressat la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat, que ha recordat que dos dels rescatats són menors.

També et pot interessar

stats